Welkom bij Cattery Kittens forum

Welkom bij Cattery Kittens forum

Alle rassen zijn alfabetisch ingedeeld.

Forum
  • Topics
  • Replies
  • Last Post

Balinees

De Balinees is de langharige variant van de Siamees. De Balinezen behoren tot de zogenoemde “colorpoint” katten. Balinezen zijn veel actief en zijn ook spraakzaam. Hij heeft veel behoefte aan gezelschap, zowel van soortgenoten als van de eigenaar.    

Bengaal

De Bengaal is een relatief nieuw kattenras dat zo gefokt is dat het het uiterlijk heeft van een wilde kat en het gedrag van een huiskat.

Blauwe Rus

De Blauwe Rus is een kattenras dat het fenotype heeft van een effen grijsblauw gekleurde kortharige kat met een gemiddeld slank lichaamstype.

Bombay

De Bombay is een kattenras met een glanzende zwarte vacht en grote, goudkleurige ogen. Omdat de Indiase zwarte luipaard net zo'n zwart glanzende vacht had als deze kat, is de Bombay naar een Indiase stad genoemd.      

Brits Korthaar

De Brits Korthaar is een kortharig kattenras. Het is een stevige, gedrongen kat die aan het eind van de 19e eeuw in Engeland gefokt werd voor specifieke kleur en tekening in de vacht.


Brits Langhaar

De Brits Langhaar (ook wel Britannica of Lowlander genaamd) is een halflangharig kattenras. Afgezien van de vachtlengte zijn ze verder identiek aan de Brits Korthaar.

Burmees

De Burmees is een kortharige kat afkomstig uit het Verre Oosten (Birma en omstreken). De Burmees is middelgroot van formaat, met een ronde kop en een elegant maar goed gespierd lichaam.


Burmilla

De Burmilla is een huiskattenras dat in 1981 in het Verenigd Koninkrijk is ontstaan. Het is een kruising tussen de Chinchilla Perzische en Birmaanse katten.

Oops! No Post Found

107 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 107)

1 2 3 6 7 8
  • The forum ‘B’ is closed to new topics and replies.