Welkom bij Cattery Kittens forum

Welkom bij Cattery Kittens forum

Alle rassen zijn alfabetisch ingedeeld.

  • Dit forum is leeg.
Forum
  • Topics
  • Replies
  • Last Post

Savannah (verboden in België)

De Savannah is een hybride kat, ontstaan uit kruisingen van een Serval met een gedomesticeerde kat. De Savannah heeft een kortharige vacht voorzien van prachtige patronen en kleuren. De Savannah heeft een sterk jachtinstinct. *Savannah is verboden in België!*


Scottish Straight

De Scottish Straight is een zeer rustige, zachtaardige en aanhankelijke kat. Deze kat heeft dezelfde oorsprong als de Scottish Fold en komt uit dezelfde nesten. Het enige verschil tussen de twee katten: de oren.


Selkirk Rex

De Selkirk Rex is ontstaan in Montana in de Verenigde Staten. De Selkirk Rex is een stevige kat, met een kortharige of een langharige gekrulde vacht.


Siamees

De Siamees is een van de oudst erkende kattenrassen. Siamezen zijn erg sociaal en hebben veel behoefte aan aandacht van huisgenoten. De Siamees is erg spraakzaam en eigenwijs en staat bekend om zijn luide stem.


Siberische Kat

De Siberische Kat is een groot, massiefen zwaar kattenras. Opvallend zijn z'n kraag en z'n prachtige pluimstaart. Siberische katten zijn rustig van aard.


Singapura

De Singapura is een van de kleinste en slimste katten rassen. Naast het kleine lichaam van de Singapura is ook de vacht erg kort. Ze zijn nieuwsgierig en erg aanhankelijk naar iedereen in huis.


Snowshoe

De Snowshoe is een kattensoort die is ontstaan na een kruising tussen een Siamees en een tweekleurige Amerikaanse Korthaar. De naam Snowshoe is ontstaan doordat deze soort onder andere gekenmerkt wordt door witte voeten.


Somali

De Somali is een elegant gebouwde kat met een getickt tabby halflanghaar vacht. Het is het dochterras van de Abessijn.


Sphynx

De Sphynx is ontstaan in Canada door gerichte fok met gemuteerde, gevonden haarloze katten. Deze katten worden bijna zonder beharing geboren.


Oops! No Post Found

107 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 107)

1 2 3 6 7 8
  • The forum ‘S’ is closed to new topics and replies.